لوگو دکتر گیتی قیاسی
دکتر گیتی قیاسی

لاپاراسکوپی در درمان ناباروری

هر زوجی بعد از گذشت زمان کوتاهی از زندگی مشترک به داشتن فرزند فکر کرده و برای آن برنامه ریزی می کند. اما گاهی اتفاق ها مطابق برنامه پیش نمی روند و زوج ها بعد از اقدام به باروری متوجه می شوند، مشکلی وجود دارد. البته امروزه دیگر داشتن فرزند یک رویا نیست و برای درمان ناباروری روش های زیادی ارائه شده است که مطابق با شرایط زوج ها پیشنهاد می شود.

یکی از این روش ها که برای درمان نازایی زنان مورد استفاده قرار می گیرد، بهره گیری از لاپاراسکوپی است. این روش درمان در موارد مختلف تشخیصی و درمانی موفق عمل نموده و توانسته نتایج خوبی را ارائه دهد.

لاپاراسکوپی چیست؟

لاپاراسکوپی می تواند هم برای تشخیص و هم برای درمان استفاده شود. این روش یک نوع جراحی است که با یک یا چند برش کوچک لوله لاپاراسکوپ وارد شکم می شود. این لوله لاپاراسکوپ دارای نور و دوربین است و به پزشک این دسترسی را می دهد که به طور کامل داخل شکم را مشاهده نماید . این بررسی داخل رحم، می تواند برای تشخیص بیماری و یا در حین تشخیص به درمان نیز منجر شود که با صلاح دید پزشک صورت می گیرد. این روش بدون اینکه برش بزرگی روی شکم ایجاد شود میسر می شود که نیاز به بهبود طولانی مدت نخواهد بود .

لاپاراسکوپی چگونه انجام می شود؟

همانطور که ذکر شد لاپاراسکوپی دارای یک لوله بسیار نازک است که به وسیله برش های خیلی کوچک وارد شکم می شود. دوربین متصل به انتهای لوله، عکس هایی از داخل رحم بر روی مانیتور به نمایش می گذارد که پزشک می تواند جزییات را به خوبی مشاهده کند. این جراحی نسبت به جراحی های باز زمان کمتری نیاز دارد و بهبودی به خاطر برش های خیلی کوچک در مدت کوتاه تری صورت می گیرد.

چه زمان نیاز به لاپاراسکوپی است؟

در بیشتر موارد این روش برای تشخیص بیماری و علت ناباروری انجام می شود.هر گاه آزمایشات اولیه ناباروری انجام شد و یا علائم دیگری برای آزمایش دقیق تر وجود داشت، لاپاراسکوپی تجویز می شود. در حالت کلی به طور مکرر این روش درمانی انجام نمی شود و باید دلایل محکمی دال بر لزوم استفاده از این روش وجود داشته باشد.

در زمانی که روش های تشخیصی ناباروری در ابتدای راه باشد، بهترین گزینه محسوب می شود. این وسیله در روند آنالیز اسپرم، ارزیابی تخمدان ها و مراحل تخمک گذاری می تواند مفید باشد.

لاپاراسکوپی برای تشخیص بیماری

لاپاراسکوپی در درمان ناباروری

لاپاراسکوپی در درمان ناباروری

برخی دلایلی که پزشک، لاپاراسکوپی تشخیصی را به بیمار پیشنهاد می کند عبارتند از :

احساس درد شدید در زمان عادات ماهانه

درد هنگام رابطه جنسی

بیماری اندومتریوز

التهاب لگن و یا چسبندگی شدید لگنی

مشکوک به بارداری خارج از رحم

درمان ناباروری با لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی می تواند با درمان بیماری هایی مانند مشکلات اندومتریوز، بیماری های التهاب لگنی و دردهای لگنی به درمان ناباروری بپردازد. همچنین این جراحی می تواند با جراحی های دیگر از جمله هیستروسکوپی همراه باشد. درمان بیماری هایی نظیر : کیست، چسبندگی ، فیبروئید، عفونت نیز به راحتی با این جراحی قابل انجام است.

هر کدام از این بیماری ها ممکن است یک دلیل برای نازایی برای خانم ها باشد که با برطرف شدن آن، شرایط برای اقدام به بارداری هموار می گردد.

بعد از لاپاراسکوپی پزشک وضعیت بیمار را بررسی می نماید و اگر نیاز به انجام IVF برای بارداری باشد باید چند هفته بعد از جراحی فاصله باشد تا شرایط جسمی بدن لاپاراسکوپی شده، بهبود یابد.

مزایای لاپاراسکوپی

این تکنولوژی به کمک بیماران آمده تا هر چه زودتر آن ها را به سلامتی بازگرداند. مطمئنا این روش مزیت های فراوانی دارد که در ادامه به بخشی از آن اشاره می شود.

این روش با کمترین تهاجم است.

زخم های ایجاد شده در آن کوچک تر است.

بهبودی و ترمیم زودتر انجام می شود.

درمان و اصلاح در حین جراحی امکان دارد.

احتمال عفونت تا حد قابل توجهی پایین می آید.

آیا لاپاراسکوپی عوارض دارد؟

هر عمل جراحی با عوارضی همراه است که این میزان در انجام جراحی لاپاراسکوپی بسیار محدود و نادر است. برخی از خطراتی که بعد از جراحی لاپاراسکوپی مشاهده شده است عبارتند از :

عفونت در مثانه
احتمال تحریک پوست در اطراف برش ایجاد شده
ایجاد چسبندگی
عفونت

دکتر گیتی قیاسی

دکتر گیتی قیاسی

متخصص زنان، زایمان و لاپاراسکوپی بورد تخصصی جراحی زنان، زایمان و نازایی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز – موفق به کسب تمامی گواهیهای مرکز آموزش لاپاراسکوپی دانشگاه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا