Search
Close this search box.
دکتر گیتی قیاسی

خطرات زایمان سزارین در دوران کرونا

خطرات زایمان سزارین در دوران کرونا

بارداری زمانی خاص و پر از هیجان و انتظار است. ولی برای مادران باردار شیوع بیماری کرونا، باعث شده که ترس، اضطراب و عدم اطمینان بر این اوقات خوش سایه بیافکند. بیماری کرونا یک بیماری ویروسی جدید است و تحقیقات درمورد آن همچنان ادامه دارد اده ها محدود هستند ، اما در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد زنان باردار نسبت به جمعیت عمومی بیشتر در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری قرار دارند. اگرچه ، به دلیل تغییرات جسمی و سیستم ایمنی در زنان باردار، می دانیم که آتها می توانند به‌دلیل برخی عفونت های تنفسی ، به‌سختی بیمارشوند. بنابراین بسیار مهم است که زنان باردار از اقدامات احتیاطی برای محافظت از خود در برابر کووید-19 استفاده کنند و علائم احتمالی (از جمله تب، سرفه یا مشکل در تنفس) را به ارائه دهنده خدمات درمانی گزارش دهند. در ادامه به بررسی خطرات زایمان سزارین در دوران کرونا خواهیم پرداخت.

در دوران کرونا کدام عمل زایمان بهتر است؟

بنابراین بر اساس شواهد علمی نمی‌توان یک روش مشخص زایمانی را برای همه افراد (چه افراد سالم و چه مشکوک و مبتلا) در این دوران پیشنهاد داد.

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، از گروه‌های پر خطر در همه‌گیری کرونا هستند. زنان باردار با توجه به تغییرات ایمنی در دوران بارداری بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. با بررسی شواهد موجود به این پرسش پاسخ دادند که روش مناسب زایمان در زمان همه‌گیری بیماری کرونا چیست؟

به گفته این محققان، زنان باردار به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی در سیستم ایمنی و قلبی- ریوی در دوران بارداری، در صورتی که به عفونت‌های تنفسی ویروسی مبتلا شوند، علائم شدیدتری را نشان خواهند داد.

ویروس کرونا عوارض مادری و جنینی، مانند اضطراب جنینی، زایمان زودرس، بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و…. را در زنان باردار افزایش می‌دهد. در نتیجه مراقبت از مادران باردار توسط یک تیم متخصص باید انجام شود و فرایند زایمان نیز به صورت فردی برنامه‌ریزی شود.

مطالعات نشان می‌دهد اکثر زنان مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا تحت عمل سزارین اورژانسی قرار می‌گیرند. با این حال مطالعات دیگر نشان می‌دهد نوزادانی که از طریق زایمان طبیعی متولد شده‌اند از نظر ابتلا به ویروس منفی بوده و تفاوتی در پیامدهای مربوط به ویروس کرونا در مقایسه با نوزادان متولد شده از طریق سزارین نداشته‌اند.

با توجه به شواهد موجود روش زایمان مشخصی در دوران همه گیری بیماری کرونا در زنان سالم، مشکوک و مبتلا توصیه نشده است و به نظر می‌رسد وجود مسائل مربوط به شرایط مادر یا جنین بدون در نظر گرفتن ابتلا یا عدم ابتلا به ویروس کرونا در انتخاب نوع زایمان موثر است.

بنابراین بر اساس شواهد علمی نمی‌توان یک روش مشخص زایمانی را برای همه افراد (چه افراد سالم و چه مشکوک و مبتلا) در این دوران پیشنهاد داد.

خطرات زایمان سزارین در دوران کرونا

سئول دفتر مامایی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به خطرات بسیار سزارین در روزهای کرونایی، از مادران باردار خواست در این زمینه اصرار نداشته و خود را برای زایمان طبیعی آماده کنند.

با اشاره به مخاطرات بسیار سزارین برای سلامت مادر و نوزاد در روزهای شیوع کرونا این خطرات بیشتر هم شده و با انجام سزارین ریسک ابتلای مادر به کرونا تشدید می‌شود.

مادرانی که سزارین انجام می دهند، باید مدت بیشتری در محیط بیمارستان بمانند و از طرفی انتقال آنها بین اتاق عمل و بخش  می‌تواند شانس ابتلای آنها به کرونا را افزایش دهد.

از طرفی داروهای بی حسی و بیهوشی تاثیراتی بر روی حجم ریه این مادران خواهد داشت و این عوامل می تواند احتمال ابتلا به کرونا را در این مادران افزایش دهد.

زمانی که مادر سزارین می کند، بعد از تولد نوزاد از او جدا شده و به بخش دیگری منتقل می شود و در این نقل و انتقالات احتمال آلودگی نوزاد به ویروس کرونا وجود دارد، اما در زایمان طبیعی بلافاصله نوزاد را به مادر تحویل می‌دهند و جدایی درکار نیست.

با توجه به افزایش مخاطرات سزارین در روزهای کرونایی، از مادران باردار می‌خواهیم خود را برای زایمان طبیعی آماده کرده و اصراری برای سزارین نداشته باشند.

دکتر گیتی قیاسی

دکتر گیتی قیاسی

متخصص زنان، زایمان و لاپاراسکوپی بورد تخصصی جراحی زنان، زایمان و نازایی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز – موفق به کسب تمامی گواهیهای مرکز آموزش لاپاراسکوپی دانشگاه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
تلگرام
ارتباط مستقیم با دکتر گیتی قیاسی