به معنی تلقیح داخل رحمی اسپرم و یکی از روشهای کمک باروری میباشد. از کاربردهای آی یو آی میتوان به درمان نازایی به علل زیر اشاره کرد:
- نازایی به دلیل عامل مردانه
- نازایی بدون علت (توجیه نشده)
- نازایی به دلیل وجود مشکلاتی لولههای رحمی که مانع رسیدن تخمکها از طریق لولههای رحمی (فالوپ) به رحم میشود، البته در صورت انسداد لولههای رحمی آی یو آی انجام نمیشود.
- نازایی به علت اختلالات عملکردی تخمکگذاری
- نازایی به دلیل مشکل در گردن رحم
- نازایی به علت عامل رحمی
- نازایی به دلیل اندومتریوز خفیف
این را هم بخوانید : درمان ناباروری به کمک iui یا تلقیح داخل رحمی
روش انجام آی یو آی
نکات مورد توجه در مورد انجام آی یو آی در مردان
در این روش به مرد یک ظرف استریل داده میشود تا پس از انجام انزال، مایع منی خود را در آن بریزد. در برخی مراکز از نوعی کاندوم مخصوص برای جمعآوری مایع منی استفاده میشود. این نمونه حداکثر باید ظرف مدت نیم تا یک ساعت به آزمایشگاه تحویل داده شود. در آزمایشگاه پس از طی مراحلی ( مانند شستشوی اسپرم با روشهای مختلف که بر حسب روش استفاده شده از نیم تا دو ساعت وقت میگیرد)، اسپرم آمادهسازی میشود. اسپرم آمادهسازی شده به رحم تزریق میشود. به این منظور یک کاتتر حاوی اسپرمها را از دهانه و گردن رحم گذرانده، وارد رحم میکنند و اسپرمها را به درون رحم تزریق میکنند.
نکات مورد توجه در مورد انجام آی یو آی در زنان
بهترین زمان انجام آی یو آی برای خانم، حوالی تخمک گذاری است. در روز دوم یا سوم قاعدگی، سونوگرافی جهت کنترل و بررسی وضعیت تخمدانها و رحم انجام میشود، در صورتی که وضعیت تخمدان و رحم نرمال بود، داروی تحریک تخمدان تجویز میشود، سونوگرافی کنترل جهت ارزیابی پاسخ تخمدان به دارو در روز نهم تا دوازدهم سیکل قاعدگی مجددا انجام میشود، به طور کلی پس از بررسی وضعیت تخمدانها و اطمینان از وجود فولیکول بالغ و آندومتر مناسب، (hCG) یا اچ سی جی به منظور آزادسازی تخمک تجویز میشود. معمولا آی یو آی حدود 36 تا 40 ساعت بعد از تزریق دارو انجام میشود. پس از انجام آی یو آی در هر زمانی می توان نزدیکی داشت و در واقع بسیاری از پزشکان نزدیکی را پس از آی یو آی توصیه میکنند. بهترین شانس برای حامله شدن، در حضور 3-2 فولیکول است و فولیکولهای بیشتر شانس حاملگی چند قلو را افزایش میدهد. میزان موفقیت در آی یو آی حدود 15 درصد در هر دور درمان میباشد.در صورت عدم موفقیت درمان نازایی پس از انجام سه بار آی یو آی، بایستی روشهای درمان دیگر را در نظر داشت.