لوگو دکتر گیتی قیاسی
Search
Close this search box.
دکتر گیتی قیاسی

لاپاراسکوپی چه مزایایی دارد؟

جراحی لاپاراسکوپی نوعی از جراحی است که به جراح اجازه می‌دهد با یک یا چند برش کوچک به داخل شکم دسترسی وسیعی داشته باشد. این روش جراحی “کم تهاجمی” و در مقایسه با سایر جراحی‌های دیگر، برش‌های بسیار کوچکتری دارد و در نتیجه اسکار یا جای زخم کمتری هم بجا می‌گذارد از همین رو این روش مزایای زیادی دارد. در ادامه در رابطه با مزایای لاپاراسکوپی توضیح داده ایم.

بهتر است قبل از هرچیز با این روش آشنا شوید، این روش بدین صورت است که جراح چند برش کوچک روی پوست شکم ایجاد می‌کند و از طریق این برش‌ها یک دوربین کوچک و ابزار نورپردازی (لاپاروسکوپ) و سایر ابزارهای جراحی را وارد شکم می‌کنند. برای اینکه جراح به داخل شکم دید مناسبی داشته باشد، شکم را با گاز خاصی پر می‌کنند.

مزایای لاپاراسکوپی چیست؟

لاپاراسکوپی مزایای زیادی دارد، اما همه جراحی‌ها را نمی‌توان به این روش انجام داد و فقط در صورت امکان و ترجیح این نوع جراحی انجام می‌شود.

جراحی لاپاراسکوپی در مقایسه با جراحی باز مزایای زیادی دارد. به همین دلیل است که جراحان اغلب آن را در صورت امکان ترجیح می‌دهند. مزایای این نوع جراحی عبارتند از:

  • درد کمتر و داروهای ضد درد کمتر
  • زخم و اسکار کوچکتر
  • خونریزی کمتر
  • قرار نگرفتن اندام‌های داخلی در معرض آلاینده‌های خارجی و کاهش خطر عفونت
  • بهبودی سریع‌تر و در نتیجه کمتر ماندن در بیمارستان و زودتر برگشتن به زندگی روزمره

در این مقاله به اصول جراحی لاپاراسکوپی، از جمله زمان و چرایی انجام آن به همراه خطرات و فواید آن خواهیم پرداخت.

لاپاراسکوپی چه مزایایی دارد؟

ایمن ترین روش

این روش ایمن است اما میزان امنیت و حتی خطر جراحی بستگی به نوع جراحی، سن و مشکلات سلامتی فرد متفاوت است و میزان مهارت و تجربه جراح نیز در آن موثر است.

کوتاه ترین زمان بهبودی

زمان بهبودی افراد پس از لاپاراسکوپی به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به نسبت سایر جراحی ها دوره درمان کوتاهتری دارد:

  • سن فرد و بیماری او
  • بروز هر گونه عارضه حین جراحی
  • استعداد بدنی شخص در ترمیم و بازیابی
  • استراحت و مراقبت‌های لازم پس از لاپاراسکوپی

برای برخی از افراد ممکن است دوره بهبودی بین 1 تا 2 هفته طول بکشد، اما مواردی هم وجود داشته‌اند که زمان بهبودی آنها بیشتر از این مدت زمان بوده است. در زمان معاینه و مشاوره، دکتر قیاسی زمان بهبودی شما را تخمین خواهند زد.

جراحی لاپاراسکوپی چه زمانی انجام می شود؟

پزشکان جراح، لاپاراسکوپی را برای تشخیص یا درمان برخی بیماری‌ها انجام می‌دهند.

  • موارد تشخیص

عکسبرداری‌هایی مانند سی تی اسکن و ام آر آی می‌توانند اطلاعات زیادی از داخل بدن بیمار به پزشک دهند، اما گاهی اوقات این اطلاعات کافی نیست و نگاه مستقیم یا به اصطلاح نگاه فیزیکی بهتر است. به عنوان مثال، تشخیص آندومتریوز، یکی از علل شایع درد زیر شکم در زنان، اغلب با کمک لاپاراسکوپی انجام می‌شود.

در موارد دیگری مانند بیماران ترومایی که منبع خونریزی در آنها شناسایی نشده است، تشخیص علت دقیق برخی مشکلات روده‌ای نیز از لاپاراسکوپی تشخیصی استفاده می‌شود.

علاوه بر این جراحان از لاپاراسکوپی برای بیوپسی استفاده می‌کنند. بیوپسی شامل برداشتن یک قطعه کوچک از بافت و مشاهده آن در زیر میکروسکوپ به منظور تشخیص بیماری است. به عنوان مثال، سرطان برای تایید تشخیص و تشخیص دقیق نوع سرطان، نیاز به بیوپسی دارد.

  • موارد درمان

پزشکان برای جراحی‌های درمانی نیز از لاپاراسکوپی استفاده می‌کنند، البته با پیشرفت علم پزشکی و توسعه تکنینک‌های جدید باعث شده است موارد دیگری نیز به لیست درمانی‌های لاپاراسکوپی اضافه شود. مواردی از جمله:

  1. جراحی‌های شکمی برای درمان آپاندیس، بیماری کرون، سوراخ شدن اثنی عشر، کولیت اولسراتیو، دیورتیکولیت، سرطان، افتادگی رکتوم و یبوست مزمن
  2. عمل کیسه صفرا یا برداشتن آن
  3. برخی از جراحی‌های زنان مانند هیسترکتومی
  4. جراحی‌های فتق

کلام نهایی

همه جراحی‌ها و حتی لاپاراسکوپی با عوارض و خطراتی همراه هستند، اما همه خطرات جان بیمار را تهدید نمی‌کنند و نگران‌کننده نیستند. جراحی لاپاراسکوپی می‌تواند گزینه‌ای عالی برای تشخیص و درمان بسیاری از بیماری‌ها باشد.

برای اطمینان کامل و رفع هر گونه ابهام احتمالی هر سوالی که دارید از پزشک خود بپرسید تا عمل خود را با خیال آسوده انجام دهید.

دکتر گیتی قیاسی

دکتر گیتی قیاسی

متخصص زنان، زایمان و لاپاراسکوپی بورد تخصصی جراحی زنان، زایمان و نازایی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز – موفق به کسب تمامی گواهیهای مرکز آموزش لاپاراسکوپی دانشگاه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا
×
تلگرام
ارتباط مستقیم با دکتر گیتی قیاسی