لوگو دکتر گیتی قیاسی
Search
Close this search box.
دکتر گیتی قیاسی

هیستروسکوپی

  هیستروسکوپی در واقع یکی از بهترین و پرمزیت‌ترین روش‌ها برای تشخیص و درمان اغلب بیماری‌های رحمی در زنان است. در این روش پزشکان و متخصصان با تجربه‌ای همچون دکتر قیاسی با استفاده از ابزاری به نام هیستروسکوپ که لوله‌ای متشکل از یک دوربین است، بیماری‌ها و عارضه‌های رحم و واژن را تشخیص داده و در صورت نیاز به طور همزمان اقدام به درمان آنها با هیستروسکوپی می‌نماید.

  انجام روش هیستروسکوپی برای تشخیص و درمان بیماری‌ها و عارضه‌های مختلفی همچون فیبروم‌های رحمی، خونریزی‌های غیرطبیعی از واژن، پولیپ رحم، ناهنجاری‌های رحم و ناهنجاری‌های لایه اندومتر و… کاربرد دارد. این روش از آن جهت که بدون برش و خونریزی است  مانع از بروز عفونت‌ها و سایر مشکلات شده و دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد  بنابراین زنان می‌توانند پس از انجام این عمل به راحتی به زندگی روزمره خود باز گردند. البته که در برخی مواقع پس از انجام این عمل افراد نیازمند مدت زمان کوتاهی برای استراحت و بازیابی قوه پیشین خود هستند.

هیستروسکوپی چیست ؟

  اگر مشکل و بیماری همانند خونریزی غیر طبیعی واژن و غیره داخل رحم یا واژن وجود داشته باشد، پزشکان می‌توانند از هیستروسکوپی استفاده کنند.  بنابراین هیستوروسکوپی یک روشی تشخیصی و درمانی برای بررسی وجود بیماری‌ها در رحم، واژن یا دهانه رحم است. لازم است متخصصان برای انجام هیستروسکوپی از هیستروسکوپ استفاده کنند.

هیستروسکوپ یک لوله‌ای نازک بوده که در یک انتهای آن دوربینی قرار گرفته است. پزشکان با تجربه‌ای همچون دکتر قیاسی می‌توانند با وارد کردن این لوله داخل واژن و سپس داخل رحم، بیماری‌ها و مشکلات این بخش‌های بدن را شناسایی کنند. 

 البته همان طور که ذکر کردیم این امکان وجود دارد که از هیستروسکوپی برای درمان بیماری‌های موجود در رحم و واژن نیز استفاده شود. اما اگر متخصصان و پزشکان قصد داشته باشند از این روش برای تشخیص بیماری‌ها استفاده کنند، لازم است ۵ الی ۱۰ دقیقه زمان بگذارند. البته در مواردی این امکان وجود دارد که انجام هیستروسکوپی تشخیصی نهایتاً تا ۳۰ دقیقه طول بکشد.  در کشور ایران برای انجام عمل هیستروسکوپی بیماران را بیهوش می‌کنند و لازم به ذکر است که افراد پس از انجام هیستروسکوپی، نیازمند بستری نیستند و می‌توانند پس از انجام این عمل مرخص شده و به خانه‌های خود بازگردند.

برای درمان کدام بیماری ها از هیستروسکوپی استفاده می شود؟

  همانطور که پیش از این ذکر کردیم، هیستروسکوپی هم برای درمان و هم برای تشخیص استفاده می‌شود. اگر پزشکان در حین انجام هیستروسکوپی تشخیصی متوجه وجود آسیب یا عارضه‌ای در بدن شوند، می‌توانند به طور همزمان اقدام به درمان آن عارضه نمایند.  انجام هیستروسکوپی برای درمان بیماری‌ها و عارضه‌های زیر کاربرد دارد:

 درمان پولیپ رحم و فیبروم‌های رحمی: با استفاده از هیستروسکوپی می‌توان وجود پولیپ یا فیبروم‌های رحمی را تشخیص داد و اقدام به درمان آنها نمود.

برای درمان کدام بیماری ها از هیستروسکوپی استفاده می شود؟

 درمان مشکلات لایه داخلی اندومتر رحم:  ممکن است افراد مبتلا به عارضه‌ها و بیماری‌هایی همانند چسبندگی‌ها یا سندروم آشرمن در لایه اندومتر رحم شوند.  در سندروم آشرمند به طور ناگهانی یک قسمت یا کل آندومژ از بین می‌رود که این موضوع سبب تغییر در الگوی قاعدگی یا قطع قاعدگی خواهد شد.  به علاوه چسبندگی اندومتر می‌تواند سبب ناباروری شود.  پزشک متخصص می‌تواند با استفاده از روش هیستروسکوپی این عارضه‌ها را تشخیص داده و اقدام به درمان آنها نماید.

درمان ناهنجاری‌های رحم:  با انجام هیستروسکوپی وجود برخی از ناهنجاری‌های رحمی همچون سپتوم در رحم، رحم دوشاخ، رحم تک شاخ و… تشخیص داده می‌شوند.

خونریزی غیر طبیعی :  از جمله دیگر کاربردهای هیستروسکوپی تشخیص علت خونریزی‌های شدید و طولانی مدت قاعدگی، خونریزی‌های غیرطبیعی واژن در بین دوره‌های قاعدگی یا بعد از یائسگی است.

01:30
truncate dir-rtl

ضخامت دیواره رحم و لزوم استفاده از روش هیستروسکوپی

نکات مهم درباره هیستروسکوپی

 برای انجام هیستروسکوپی لازم است در خصوص نکات مهمی اطلاع داشته باشید. برخی از مهم‌ترین نکات حول این موضوع به شرح زیر هستند:

بهترین زمان برای انجام هیستروسکوپی:  اگر شما از دسته افرادی هستید که قصد انجام هیستروسکوپی را دارند، باید بدانید که بهترین زمان برای انجام این کار از نظر پزشکان متخصص همچون دکتر قیاسی چند روز تا چند هفته پس از پایان قاعدگی است‌. به این دلیل که در این بازه زمانی پزشک می‌تواند به بهترین شکل ممکن داخل رحم را مشاهده کند.

مراقبت‌های پس از انجام هیستروسکوپی:  مراقبت‌های پس از انجام هیستروسکوپی در افراد مختلف متفاوت می‌باشد. بدین صورت که برخی از زنان ترجیح می‌دهند پس از انجام این عمل به مدت یک روز به استراحت بپردازند، اما برخی دیگر قادر هستند کارهای روزمره زندگی خود را انجام دهند.  البته لازم است توجه داشته باشید از آنجایی که برای انجام این عمل از بیهوشی استفاده می‌شود، گاهاً نیاز به چند روز استراحت برای رفع اثرات بیهوشی خواهد بود.

 اغلب زنان پس از انجام هیستروسکوپی انقباضاتی مشابه انقباضات دوران پریود را تجربه می‌کنند و حتی ممکن است به مدت چند روز شاهد لکه بینی یا خونریزی واژن باشند که طبیعی است. اگر پس از انجام استروسکوپی درد شدیدی را تجربه کردید، پیشنهاد می‌شود از پزشکان متخصصی همچون دکتر قیاسی کمک بگیرید.

مزایای انجام هیستروسکوپی

 به طور کلی انجام عمل هیستروسکوپی دارای مزایای بسیار زیادی بوده به همین سبب اغلب زنان ترجیح می‌دهند برای برطرف کردن و درمان بیماری‌های خود از این روش استفاده کنند.  شاید بتوان به عنوان مهم‌ترین مزیت این روش به دوران نقاهت کوتاه آن اشاره کرد؛ بدین صورت که زنان می‌توانند پس از انجام هیستروسکوپی به راحتی به کارهای روزمره زندگی خود بپردازند و به کار آنها لطمه‌ای وارد نخواهد شد. همچنین از جمله دیگر مزیت‌های این روش  کاهش احتمال عفونت به دلیل عدم ایجاد برش بر روی بدن است.

بنابراین از درد و تب‌های پس از عمل‌های جراحی هیچ خبری نخواهد بود.  به علاوه انجام هیستروسکوپی دارای عوارض بسیار کمی بوده  و از آن جایی که هم روشی تشخیصی و هم روشی درمانی است، بسیار برای افراد سودمند است.   در صورتی که انجام هیستروسکوپی را نزد پزشکان و متخصصان با تجربه‌ای همچون دکتر قیاسی انجام دهید می‌توانید از تمامی مزایای این عمل بهره‌مند شوید. همچنین شما قادر خواهید بود از این پزشک متخصص تمامی سوالات خود در خصوص انجام هیستروسکوپی و مراقبت‌های پس از آن را بپرسید تا با مشکلی مواجه نشوید.

سخن پایانی

  روش‌های تشخیصی و درمانی متنوعی برای بیماری‌های رحمی و زنان وجود دارند که یکی از بهترین آنها هیستروسکوپی بوده که توسط پزشکان و متخصصان با تجربه‌ای همچون دکتر قیاسی صورت می‌گیرد. این روش دارای مزایای بسیار زیادی بوده و برای تشخیص و درمان اغلب بیماری‌های رحمی کاربرد دارد.

دکتر گیتی قیاسی

دکتر گیتی قیاسی

متخصص زنان، زایمان و لاپاراسکوپی بورد تخصصی جراحی زنان، زایمان و نازایی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز – موفق به کسب تمامی گواهیهای مرکز آموزش لاپاراسکوپی دانشگاه تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا