علل گرایش زنان به سزارین
برخی متخصصان علل گرایش زنان به سزارین را فرار از درد زایمان می دانند، اما زایمان به این شیوه با درد فراوان و عواقب منفی متعددی نیز همراه است. زایمان طبیعی مناسب ترین و بهترین روش زایمان است و همه پزشکان هم این روش را تایید می کنند اما متاسفانه در کشور ما آمار سزارین که از زایمان طبیعی خطرناک تر و عوارض بیشتری دارد بالا رفته است.
زایمان طبیعی که از گذشته تا به امروز بهترین روش زایمان بوده است روش خاص خود را دارد و باید در زمان خود اتفاق بیافتد، اما این نوع زایمان نسبت به زایمان سزارین عوارض کمتری دارد و احتمال مرگ مادر در این نوع زایمان بسیار کمتر بوده
درد هنگام زايمان طبیعی یکی از علل گرایش زنان به سزارین
برخی متخصصان علت افزایش گرایش زنان به سزارین را فرار از درد زایمان می دانند، اما زایمان به شیوه سزارین با درد فراوان و عواقب منفی متعددی نیز همراه است.
عده زیادی از مادرانی که برای اولین بار باردار شده اند از ترس درد حین زایمان به سزارین پناه می برند، غافل از این که پس از عمل باید درد زیادی تحمل کنند، ضمن این که هر بار جراحی سزارین به ایجاد چسبندگی های داخل شکم منجر می شود که سرانجام باعث دردهای مزمن طولانی در سال های بعد خواهدشد.
زايمان طبيعي با توجه به عوارض كمي كه دارد به طور حتم بهتر از سزارين هست ، امار این باره در گفت و گو با ایسنا مازندران اظهار کرد: آمارها نشان مي دهد به علت ترس مادران باردار از درد زايمان طبيعي، زايمان به صورت سزارين طي چند سال اخير افزايش زيادي داشته است.
در سزارين و عمل دوم، شانس چسبندگي رحم، داخل و خارج رحم و چسبندگي روده ها به رحم، مثانه به رحم و در مجموع چسبندگي ها بيشتر است و عوارض چسبندگي مي تواند عاملي براي انسداد روده باشد.
عوارض بيهوشي، خونريزي هنگام عمل، احتمال عفونت بيشتر، احتمال ابتلا به آمبولي و ترومبوز عروقي را در سزارين بيشتر دانست و گفت:خونريزي در زايمان طبيعي حدود نيم ليتر بوده در حالي كه اين خونريزي در سزارين به يک تا يک و نيم ليتر نیز ممكن است برسد.
ناآگاهی از روش های زایمان بدون درد؛ علت گرایش زنان به سزارین
امروزه در اروپا حدود ۸۰ درصد و در آمریکا حدود ۷۰ درصد خانم های باردار خواستار اعمال روش های کاهش درد حین زایمان طبیعی هستند در حالی که شناخته شده نبودن این روش ها سبب شده زنان ایرانی برای فرار از دردهای حین زایمان به سزارین پناه ببرند. بهترین روش کنترل درد زایمان برای زایمان اول روش «اپیدورال» است که در این روش داروهای بی حسی، اعضای حسی را تحت تاثیر قرار داده، موجب می شود که حس درد کاهش یافته یا حتی وجود نداشته باشد. ضروری است، وزارت بهداشت در کنار این اقدام، علاوه بر گسترش شیوه های زایمان بی درد در این مراکز و آشنایی مادران باردار با آنها، تمهیداتی را به منظور توسعه روش های تسهیل زایمان طبیعی از قبیل ورزش وتحرکات بدنی زنان حین بارداری فراهم آورد.
آماری که اخیرا از سوی سازمان ورزش شهرداری تهران مبنی بر کاهش تحرکات فیزیکی زنان از ۶۳ درصد در سال ۸۹ به ۴۰ درصد در سال ۹۳ انتشار یافته است، کاهش تحرکات فیزیکی در میان جامعه زنان ایرانی چه زنان باردار و چه غیر باردار جای نگرانی داشته، سلامت آنان را به مخاطره می اندازد، اما آنچه مسلم است،پژوهش های انجام شده همگی بر نقش ورزش و تحرکات بدنی در طول دوران بارداری با هدف سلامت مادر، جنین و داشتن یک زایمان راحت از سوی مادر تاکید دارند.از سوی دیگر توسعه مراکزی به منظور انجام حرکات نرمشی و کششی در آب یا خارج از آن در بیمارستانهای دوستدار مادر و کودک برای زنان باردار بسیار ضروری است.
منابع
- https://vista.ir/
- https://www.isna.ir/